KINESKA VOJSKA SE UDRUŽILA SA RUSKOM Na pomolu velike promene
Foto: eng.chinamil.com.cn

- Oružane snage Kine spremne su da sarađuju sa ruskom vojskom u cilju sveobuhvatne realizacije važnog konsenzusa koji su dostigli lideri dve zemlje, daljeg jačanja strateških komunikacija i koordinacija, jačanja međusobnog poverenja u vojnoj sferi i zajedničke realizacije Inicijative za globalnu bezbednost - rekao je kineski diplomata.

On je istakao da je kineska vojska spremna da, zajedno sa Oružanim snagama Rusije, zajedno štiti međunarodnu pravdu i nepristrasnost, daje novi doprinos održavanju međunarodne i regionalne bezbednosti i stabilnosti.

Takođe je poručio da će kineska i ruska vojska proširiti razmere vojnih vežbi i redovno će organizovati zajedničko patroliranje na moru i u vazduhu.

Vu Ćijang je napomenuo da se poslednjih godina, pod strateškim rukovodstvom predsednika Kine Si Đinpinga i predsednika Rusije Vladimira Putina, kinesko-ruski odnosi sveobuhvatnog partnerstva i strateške saradnje u novoj eri održavaju na visokom nivou.

Prethodno je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio da potencijalno razmeštanje američkih raketa u Evropi ili azijsko-pacifičkom regionu nije problem samo za Moskvu, već i za Peking, stoga su se Kina i Rusija dogovorile da jačaju saradnju kako bi se suprotstavile neodgovornom ponašanju SAD.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading