Hitna
Foto: EPA/EPA-EFE/ROBERT GHEMENT, ilustracija

Ručno izrađena bomba eksplodirala je juče nesrećnom čoveku u rukama. Snažnu eksploziju čule su komšije, koje su odmah pozvale policiju, a potom istrčali napolje da vide šta se dešava.

Tada su uočili da se crni dim nadvio nad kućom njihovog komšije i odmah su otrčali da vide šta se dogodilo.

U kući su zatekli jeziv prizor. Nesrećni muškarac ležao je na podu bez znakova života sa brojnim povredama od gelera po telu. Na lice mestu brzo su stigle brojne ekipe hitne pomoći, vatrogasaca i policije, ali za nesrećnog čoveka nije bilo spasa.

Čitav kvart mirisao je na barut, a specijalne jedinice u posebnoj opremi dugo su pretraživale sve prostorije u kući kako bi proverili da li još negde ima eksploziva ili municije.

Komšije, koje su stradalog muškarca poznavale od detinjstva, u strahu su se izmestili iz naselja čekajući da policija potvrdi da li je područje bezbedno.

"Pirotehnička sredstva i municija su pronađeni i uklonjeni prema protokolima i odneseni na dalju analizu", saopšteno je iz policije.

Plašio se napada Rusa, a vest da je stradali muškarac sam izradio bombu nije iznenadila najbliže rođake žrtve.

Kažu da je od malena voleo da eksperimentiše i pravi različite svetlosne instalacije.

"Radio je instalacije u obliku životinja, ili Ajfelovog tornja", rekli su rođaci.

Otac stradalog muškarca rekao je da je njegov sin napravio eksplozivnu napravu iz straha da bi Rusi mogli da napadnu. Istakao je za medije da je njegov sin oduvek gajio pasiju prema metalima i hemikalijama, ali da se odlučio da postane berberin.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading