NOĆNA MORA ZA RUSIJU Šolc sprema šibicu za ukrajinsko bure baruta?
Foto: EPA/EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Ovo piše Politiko, pozivajući se na izvor.

„Osoba upoznata sa stavom nemačke vlade takođe je rekla, ne ulazeći u detalje, da Šolc favorizuje upotrebu zapadnog oružja protiv ciljeva unutar Rusije“, navodi se u publikaciji.

Kako je u sredu rekao portparol nemačke vlade Štefen Hebestrajt, nemački kabinet ne može da odgovori da li Ukrajina ima pravo da izvodi udare duboko u rusku teritoriju. Prema njegovim rečima, ovo je deo poverljivih sporazuma između zemalja partnera.

- Ranije danas, Šolc na sastanku sa francuskim predsednikom Emanuelom  Makronom, posle njegovih reči da Ukrajini treba dozvoliti da udari Rusiju, nije mu protivrečio. On je odgovorio da Kijev „ima zakonsko pravo da se brani“ - pišu RIA Novosti.

Šef diplomatije EU  Žozep Borel rekao je u utorak da će ministri odbrane EU razgovarati o mogućnosti ukidanja ograničenja na udare Kijeva zapadnim oružjem na rusku teritoriju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ranije je izjavio da Evropljani vide da se situacija ubrzano menja i da je bremenita potpunim kolapsom za Ukrajinu, pa namerno eskaliraju tenzije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading