Robert Fico
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug/printscreen

Oporavak slovačkog premijera Roberta Fica nakon atentata na njega napreduje u skladu sa očekivanjima, a stanje pacijenata je zadovoljavajuće, saopšteno je danas iz slovačke vlade.

Vicepremijer i ministar odbrane Robert Kalinak je kazao da se stanje Fica zadovoljavajuće popravlja sa stanovišta lekara, preneo je TASR.

"Pacijent počinje da dolazi u fazu kada bi oporavak mogao da krene u punom zamahu. Ovo je za nas veoma ohrabrujuća vest", primetio je on i dodao da je Fico nastavio da konzumira hranu.

Istovremeno, Kalinak je potvrdio da su kod Fica najteže povrede bile povrede trbušne duplje i dela mišićno-koštanog sistema. Na pitanje zašto lekari ne izveštavaju lično o stanju premijera, Kalinak je rekao ''da vlada želi da ih poštedi pritiska medija''.

Na Fica je 15. maja pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela. Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu gde je podvrgnut operacijama. Cintula je u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading