Tramp pred sudom
Foto: AP/Tanjug/Ap

Iznošenje završnih reči počinje u utorak. Tužilaštvo i odbrana će se poslednji put obratiti porotnicima.

Očekuje se da izlaganje traje veći deo dana, ili ceo dan. Ti argumenti se ne računaju u dokaze u slučaju protiv Trampa, već su rekapitulacija svega što se moglo čuti u sudnici.

Tužilaštvo će u završnoj reči verovatno podsetiti porotnike na dosadašnja svedočenja i sve što je rečeno. Na klupi za svedoke bili su i Stormi Danijels, kao i Trampov bivši advokat Majkl Koen, koji je svedočio da mu je Tramp rekao da isplati 130.000 dolara Danijelsovoj, a da mu je potom taj novac vratio.

Odbrana je pozvala samo dva svedoka, među kojima nije bio i Tramp.

Odbrana ne mora da ubeđuje porotnike u Trampovu nevinost, a da bi sprečili da bude proglašen krivim treba da ubede samo jednog od 12 porotnika da tužilaštvo nije dokazalo krivicu. Teret dokazivanja krivice je u potpunosti na tužilaštvu.

Završne reči izneće prvo odbrana, a zatim i tužilaštvo

Očekuje se da u sredu, pre nego što počne većanje o Trampovoj krivici, sudija Huan Meršan instruiše porotnike o tome šta treba da uzmu u obzir kada budu odlučivali o sudbini bivšeg predsednika.

Porotnici će odlučivati u tajnosti, u prostoriji koja je posebno tome namenjena. Oni mogu da komuniciraju sa sudom putem beleški - na primer, mogu da pitaju sudiju za pravne instrukcije ili da im se ponovo dostavi neki deo svedočenja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading