Tanjug 6. mart
Foto: Tanjug/Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

To je kako prenosi BBC, pred sudom na Menhetnu tokom svog svedočenja otkrila Trampova bivša saradnica Medlin Vesterurt.

Tramp je, kako je ona navela, vodila beleške na njegovim sastancima umesto da ih je on sam beležio. Čak joj je i diktirao poruke koje su kasnije objavljivane na zvaničnom nalogu na Tviteru, sve dok mu nalog nije suspendovan.

Tramp je od Medlin čak tražio i da mu odštampa poruke koje joj je diktirao za objavljivanje na Tviteru, a koje je zatim ručno sam prepravljao.

"Sećam se da postoje određene reči koje je voleo da piše velikim slovima", rekla je ona na sudu.

 

 

Prema njenim rečima, najčudnije od svega je to što "Tramp nije imao ni kompjuter ni mejl adresu".

Medlin Vesterut je bila direktorka operacija u Ovalnom kabinetu od februara do avgusta 2019. Dobila je otkaz kada je reporterima rekla da Tramp ne želi da vidi svoju mlađu kćerku Tifani jer se, kako je naveo, ona ugojila. Bivša radnica Bele kuće bila je na unakrsnom ispitivanju prošle nedelje tokom Trampovog suđenja.

"Medlin je svedok iz snova za optužbu. Ona i dalje Trampa smatra dobrim šefom i voli ga", kaže za CNN analitičar Džin Rosi.

Ona se čak i rasplakala kada je pričala o tome kako je dobila otkaz.

Tramp je tokom odlaska na golf igrališta sa sobom vodio pomoćnicu Natali Harp koja mu je na laptopu pokazivala poslednje novinske vesti i poruke na društvenim mrežama. To je objavio "Washington post" još 2022.godine.

Tramp je i ranije pokazivao da se ne razume najbolje u tehnologiju. Jednom prilikom je rekao da želi da se u Americi što pre uvede 5G tehnologija, pa čak i 6G iako ista uopšte i ne postoji.

"Tramp bi obavezno čitao novine tokom leta svojim predsedničkim avionom. Nije čitao vesti na ekranima", rekao je ranije bivši pripadnik njegove administracije za portal "Politico.com".

BONUS VIDEO

 

@alo_portal OVO NEĆETE VIDETI ČESTO, ČUDESNI PRIZORI U SRBIJI Na nebu osvanuo redak i fascinantan fenomen! #fypシ゚viral #alo #alodnevnenovine #fypシ #alonovine #srbija #auroraborealis ♬ Originalton - 𝐵𝑎𝑙𝑘𝑎𝑛 𝑆𝑝𝑜𝑡𝑖𝑓𝑦‘

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading