Hamas muči ženske taoce
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/Tviter

Žene su prekrivene krvlju, dok im stavljaju lisice i guraju ih uz zid, prenosi "Israel Hayom".

Snimak je objavljen kako bi se izvršio pritisak na vladu premijera Benjamina Netanjahua da obezbedi njihovo oslobađanje.

Roditelji su odlučili u sredu da objave snimak, kako bi prikazali nasilan i degradirajući tretman koji su njihovi članovi porodice preživeli. Video je, navode, montiran i cenzurisan, zbog čega ne uključuje uznemirujuće delove ili izrazito nasilne scene.

Lica nekih devojka su modra i krvava.

Taoci objašnjavaju da imaju prijatelje u Palestini, dok pripadnici Hamasa međusobno govore da ih treba fotografisati.

Viču na njih: "Tišina! Sedi", uz pretnje da će ih streljati. U jednom trenutku su seli pored njih i rekli: "Evo devojaka!", koristeći izraz na arapskom koji implicira da mogu zatrudneti, dodajući: "Ovo su cionisti, tako ste lepe".

Pred taocma su rekli i da su im braća umrla zbog njih, a da će ih zbog toga ubiti. 

 

 

- Ovo je najužasniji video koji sam dosad videla, pokazuje dubinu njihovog zla. Nisu samo došli i oteli ih, oni su psihički mučili te devojke. Ovo je još jedan dokaz da naš najveći strah, silovanje, nije samo strah jer dobijamo toliko indikacija da se to stvarno događa - rekla je Ešli Vaksman-Bakši, rođaka jedne od žene vojnika sa snimka.

Ranije je objavljeno da od 252 osobe koje su uzete kao taoci tokom napada, 124 još uvek drže u Gazi, uključujući 37 mrtvih, prema podacima izraelske vojske.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading