Protest u Podgorici protiv rezolucije o Srebrenici
Foto: Printscreen/YouTube/ Radio Slobodna Evropa


Crnogorska Vlada je najavila da će podržati predloženu rezoluciju.

Protivljenje ovakvoj nameri Vlade iskazano je sinoć na protestu u Podgorici sa kojeg je poručeno da se Crna Gora ne miri „nakaznom namerom“ Vlade Milojka Spajića.

Ukoliko zaista predstavnik Crne Gore u GS UN danas digne ruku za akt koji su predložile Nemačka i Ruanda, a kojim se Srbi označavaju kao genocidan narod, uslediće blokada svih crnogorskih gradova, a ispred Skupštine Crne Gore će biti formirano šatorsko naselje koje će tu ostati sve do smene aktuelne vlasti, poručeno je sa sinoćnjeg skupa, preneo je podgorički portal "IN4S".

Novi skup u organizaciji srpskih patriotskih organizacija najavljen je i za danas u 16 časova, takođe ispred zgrade Vlade, gde će okupljeni čekati zajedno ishod glasanja u Generalnoj skupštini UN i na osnovu glasanja predstavnika Crne Gore doneti i formalno odluke u vezi sa protestima i načinom daljeg delovanja.

Iz Uprave policije saopšteno je da popodnevni skup nije prijavljen, ali će biti sniman i nekoliko ulica u Podgorici biće zatvoreno.

„Neprijavljeno javno okupljanje koje će se održati 23. maja u 16.00 časova ispred Vlade Crne Gore u cilju izražavanja nezadovoljstva zbog najave izvršne vlasti da će u UN podržati Rezoluciju o Srebrenici. Snimanje će se vršiti u vremenskom periodu od 15.00 časova do završetka okupljanja“, saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: 

 

@alo_portal Oni se Bogu mole da ja poginem, a ja se molim za našu Srbiju, u tome je razlika! 🎥 @Video Plus #aleksandarvucic #srbija #njujork #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #fypシ゚viral #foryou ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading