Milojko Spajić
Foto: Printscreen/RTCG

Premijer Crne Gore Milojko Spajić govorio je za RTCG o stavi, kako je naveo, Crne Gore kada se radi o rezoluciji o Srebrenici.

Spajić je kazao sledeće:

- Što se tiče rezolucije o genocidu u Srebrenici, Crna Gora je zauzela stav i 2009. godine i 2021. godine, znači dugi niz godina mi imamo jedinstven stav što se tiče Srebrenice. Mi ovom rezolucijo ćemo da zatvorimo jednu priču, jednom za svagda, mi smo imali stav kao država već od 2009. godine i on se ne menja. Stav Srbije, mi razumemo njihov stav, imamo veliko razumevanje, ali on neće uticati na naš stav.

Ukoliko Podgorica, kao što je najavio premijer Crne Gore Milojko Spajić, podrži rezoluciju o Srebrenici pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija kojom se Srbima lepi etiketa genocidnog naroda, odnosi dve države biće trajno narušeni.

Niz antisrpskih odluka i poteza otpočeo je prethodni režim Mila Đukanovića, koji je u svakom smislu Srbe držao na margini.

Za njegovog mandata doneta je Rezolucija o Srebrenici u crnogorskoj skupštini, slate su delegacije na proslavu "Oluje" u Hrvatsku, priznata je lažna država Kosovo, progonjeno monaštvo i otimana imovina SPC. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading