Anatolij Antonov
Foto: Alo/Shutterstock

"Takve provokacije su izuzetno opasne i nepromišljene. Političari i zakonodavci nastavljaju da testiraju naše strpljenje svakog dana, čujemo nove predloge za širenje vojne pomoći", rekao je diplomata.

Ambasador je istakao da kijevski režim odavno ne traži od zapadnih pokrovitelja dozvolu za gađanje civilnih objekata na teritoriji Rusije i redovno za to koristi smrtonosno oružje vojne industrije NATO.

"Naš cilj nakon izjava američkih političara, uključujući i ovih poslednjih je samo jedan, a to je ubrzano uništiti zločince u Kijevu. To odlično shvataju naše Oružane snage, koje ostvaruju herojske pobede na frontu", poručio je Antonov.

Diplomata je zaključio da Vašington histerično reaguje na uspehe ruskih vojnika tokom specijalne operacije, a glavni cilj Kijeva je da isprovocira sukob Rusije i NATO.

"Upravo tako i treba posmatrati ideju o primeni dalekometnih američkih sistema protiv ruskih civila, pre svega žena, dece i starih. Takođe, treba dodati i podstrekivanje zapadnih država na obaranje ruskih aviona", istakao je Antonov.

Grupa američkih kongresmena, na čelu sa predsedavajućim Komiteta za obaveštajne poslove Predstavničkog doma Majkom Tarnerom, apelovala je na ministra odbrane Lojda Ostina da dozvoli Ukrajini da upotrebi američko oružje za napad na rusku teritoriju.

Zvanično, stav Pentagona po ovom pitanju ostaje nepromenjen, on se protivi upotrebi prebačenog oružja za napade na rusku teritoriju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading