VAŠINGTON ŠALJE PARE ZA KRVOPROLIĆE Amerika razvija biznis, a u Ukrajini se prave grobnice
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

Ona je tokom brifinga podsetila da je šef Pentagona Lojd Ostin objasnio da će oko 50 milijardi dolara biti direktno uloženo u američki odbrambeno-industrijski kompleks i da će otvoriti radna mesta u više od 30 država.

„Tim novcem biće napravljeno desetine hiljada grobova na teritoriji Ukrajine. Na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država to su poslovi, a na teritoriji Ukrajine su grobovi. Zato što su tako odlučili gospodari ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u Beloj kući. Jer je za sve njih, a Zelenski je to rekao za 'En-Bi-Si njuz', to biznis“, rekla je Zaharova.

U isto vreme, primetila je da kijevski režim ne dobije ništa manju podršku od Amerike nego što je svojevremeno dobijao Avganistan. Situacija se razvija po istom scenariju i ishod „kampanje kijevskog režima“ nije teško predvideti, istakla je ona, prenosi Sputnjik.

Ona je podsetila da je, prema istraživanju Univerziteta Braun, avantura u Avganistanu koštala Vašington približno 300 miliona dolara dnevno.

„Što se tiče sredstava koje je Vašington izdvojio za masakr, u principu, situacija u Ukrajini se ne razlikuje mnogo od Avganistana... Svi dobro znaju kako se ova kampanja u Avganistanu završila. Po istom scenariju razvija se i epopeja sa Ukrajinom. Samo, po mom mišljenju, mnogo dramatičnije po sudbinu ukrajinskih građana kao naroda. Nije teško predvideti ishod kampanje kijevskog režima“, zaključila je ona.

Podsetimo, američki predsednik Džozef Bajden potpisao je zakon o pomoći Ukrajini i drugim saveznicima. Po njegovim rečima, Kijevu će biti isporučena municija, sistemi PVO, artiljerija, raketni sistemi, oklopna tehnika. Inače, paket vojne pomoći Ukrajini je vredan 61 milijardu dolara.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading