Kadirov
Foto: EPA/EPA-EFE/TATIANA BARYBINA / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Šefu države sam rekao o učešću Čečenije u SVO. Od početka operacije na front je upućeno 43.500 boraca, uključujući 18.000 dobrovoljaca. Prethodno su svi bili obučeni u Rusiji i idu na svoje odredište sa punom opremom", napisao je Kadirov na Telegramu.

On je napomenuo da se zahvaljujući učešću regionalnog javnog fonda koji nosi ime Heroja Rusije Ahmat-Hadži Kadirova, kontinuirano nabavljaju neophodna specijalna vozila, kao i da je kupljeno 1.693 jedinica, a kupljeni su i kvadrokopteri - trenutno oko 6.000 jedinica.

"Fond takođe pruža svu neophodnu pomoć ranjenim vojnicima, kao i porodicama poginulih. Šalje humanitarnu pomoć na teritorije oslobođene od ukrajinskog nacizma, a već je ukupno otpremljeno 26.000 tona. Još jednom sam rekao šefu države da je, po prvom naređenju, nekoliko desetina hiljada obučenih i opremljenih vojnika iz rezervnog sastava spremno za odlazak u zonu SVO", istakao je.

Pozvao Putina da poseti Čečeniju

Kadirov je dodao da je Putina obavestio o društveno-ekonomskoj situaciji u Čečeniji, napomenuvši da se realizuje više od 500 investicionih projekata.

Prema njegovim rečima, preduzimaju se neophodne mere za smanjenje nezaposlenosti do kraja godine, što će biti olakšano otvaranjem više od 10.000 radnih mesta.

"Na kraju, zahvalio sam se Vladimiru Vladimiroviču na podršci svim našim nastojanjima i ličnom učešću u pozitivnim promenama u regionu. Preneo sam i želje naroda – pozvao sam našeg nacionalnog lidera da poseti Čečensku Republiku", zaključio je Kadirov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading