Ukrajina
Foto: AP/Omar Havana (STR)

''Istovremeno se preduzimaju dalji koraci kako bi se poboljšalo njegovo zdravstveno stanje", saopštila je bolnica u slovačkom gradu Banska Bistrica, gde se premijer oporavlja posle atentata, prenosi Rojters.

Zamenik premijera Robert Kalinak u nedelju je rekao da je premijer van životne opasnosti, iako se i dalje nalazi u previše teškom stanju da bi bio prebačen u bolnicu u Bratislavi. U nedelju je ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok formirao istražni tim, koji će utvrdili da li je napadač delova sam, kako se prvobitno verovalo ili je bio deo grupe.

Na Fica je prošle srede pucao 71-godišnji pisac Juraj Cintula, koga je policija odmah privela. Slovački premijer je u teškom stanju prebačen u bolnicu u Banskoj Bistrici, gde je podvrgnut operacijama. Slovački sud presudio je u subotu da Cintula bude zadržan u pritvoru, a preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Prema rečima Eštoka i ministra odbrane Roberta Kalinjaka, napad je bio politički motivisan, prenosi Aktualiti. Cintula je navodno učestvovao u nekoliko antivladinih protesta, a protivio se obustavi pomoći Ukrajini i likvidaciji slovačkih medija.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading