CRNOGORCI PREŠLI IGRICU:  Ukrali sliku vrednu DESETINE HILJADE EURA iz direkcije "Ulcinjske rivijere", a na zid okačili FALSIFIKAT
Foto: Printscreen/Printscreen

Prema istim saznanjima, reč je navodno o starijoj slici poznatog crnogorskog slikara i akademika Voja Stanića, vrednoj na desetine hiljada eura.

U Ulcinjskom tužilaštvu “Vijestima” je potvrđeno da je povodom toga saslušano nekoliko osoba, ali da u ovom trenutku ne mogu otkriti više detalja.

“U toku je izviđaj po prijavi za nestanak umetničke slike, vlasništva HTP Ulcinjska rivijera. Uprava policije je po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva Ulcinj prikupila obaveštenja od više lica koji su zaposleni, ili su bili zaposleni kod oštećene firme. Zbog interesa daljeg postupka ne može se dati više informacija”, stoji u odgovoru ODT na pitanja “Vijesti”.

Inspektori pokušavaju da otkriju ko je to uradio

Prema saznanjima “Vijesti”, policijski inspektori pokušavaju da slože kockice oko toga ko je i na koji način ukrao originalnu sliku i zamenio je falsifikatom budući da nije malih dimenzija.

“Sporna slika nalazi se u policiji. Verovatno je u pitanju falsifikat i traga se za originalom”, kazao je “Vijestima” sagovornik blizak istrazi.

Ulcinjskoj policiji je 22. aprila podneta prijava u kojoj se navodi sumnja u autentičnost slike koja se nalazi u službenoj prostoriji HTP Ulcinjska rivijera, a čiji je autor Vojo Stanić.

Falsifikat se trenutno nalazi u policiji

“Policijski službenici su sliku o kojoj je reč izuzeli i ona se trenutno nalazi u službenim prostorijama Uprave policije, Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj, a za koju se veruje da je reč o replici, dok originalna slika koja se nalazila prethodno u pomenutoj kancelariji, još uvijek nije locirana. U vezi predmetnog događaja prikupljena su obavještenja od 10 lica, i to Ć. H, M. L, N. Đ, I. D, Đ. B, K. M, E. I, S. V, M. M. i V. F. Slika će biti upućena na potrebna veštačenja nakon naloga osnovnog državnog tužioca, dok policija preduzima dalje mere i radnje u cilju rasvetljavanja događaja”, saopštio je tim za odnose s javnošću.

Pre nego što je “Karisma” zakupila hotele Ulcinjske rivijere na Velikoj plaži, slika Voja Stanića krasila je zid kongresne dvorane u hotelu “Olimpik”. Nakon što je “Karisma” preuzela hotele, slika je preneta u kancelariju na Adi.

Zasada nije poznato kada joj se izgubio trag, odnosno, od kada je na zidu HTP Ulcinjska rivijera “visila” kopija vrednog Stanićevog umetničkog dela.

Alo.rs/ RTNK.me/

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading