TRI EVROPSKE ZEMLJE ĆE ODGOVARATI Pretnja Irana ledi krv u žilama
Shutterstock

- Francuska, Nemačka i Velika Britanija ne bi trebalo da pomisle da je raspoređivanjem aviona te noći problem završen. Da, ta noć je završena, ali će oni u dogledno vreme odgovarati - rekao je brigadni general Esmail Kani.

Prema njegovim rečima, Sjedinjene Američke Države i cela zapadna vojna alijansa NATO-a doprineli su svim svojim vojnim sposobnostima odbrani Izraela od iranske operacije , prenosi iranska agencija Tasnim.

- Sedam ili osam pomorskih grupa raspoređeno je u Crno more kako bi sprečili (iransku) operaciju - rekao je on, dodajući da je više od 200 aviona takođe uključeno u tu operaciju, piše Tanjug.

Kani je ocenio da je Iran pokazao svoju snagu, nepokolebljivost i moć celom svetu tokom napada na teritoriju Izraela.

- Pobeda operacije 'True Promise' nije ograničena na broj projektila i dronova koji su stigli do okupiranih teritorija - naveo je Kani i pozvao zemlje regiona da uče iz, kako je naveo, "nesposobnosti SAD da zaštite izraelski režim tokom iranske operacije" i da se ne oslanjaju na Vašington.

Teheran je 13. aprila ispalio više od 300 dronova i projektila ka Izraelu, kao odgovor na napad na iranski konzulat u Damasku 1. aprila, kada je stradalo sedam pripadnika Iranske revolucionarne garde.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading