Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Video snimci pokazuju požar koji je izbio ispod kokpita aviona "Airbus", dok su se putnici iskrcavali sa leta iz Cancuna, 6. maja. Na snimcima se vidi kako putnici hodaju po krilu aviona pripremajući se za evakuaciju putem tobogana za hitne situacije.

Prema izveštaju “Newsweek”, požar je izbio nakon što je električni kabl priključen na Airbusov mlaznjak modela "A321neo", što je dovelo do evakuacije 189 putnika i šest članova posade.

"Reakcija ljudi je bila panika, bilo je nešto gužve u prolazima prilikom evakuacije. Međutim, evakuacija je izvedena prilično glatko. Drago mi je da se sve dogodilo na tlu, kod kapije za iskrcavanje, što je najbolje moguće mesto za evakuaciju", izjavio je za “KOMO News” jedan od putnika, Ashvin Menon, zahvaljujući se pilotima, posadi i policiji na pomoći.

 

 

Predstavnici kompanije “Delta” su za “New York Post” izjavili da su tobogani postavljeni preventivno i da su putnici koji su još uvek bili unutar aviona iskrcani kroz zadnji deo letelice.

"Putnici su uspešno evakuisani", saopštili su iz “Delta” i dodali da je avion povučen iz upotrebe i poslat na inspekciju i održavanje.

Federalna vazduhoplovna agencija (FAA) je takođe izdala saopštenje u kojem navodi da je let Delta 604 bezbedno sleteo na aerodrom Seattle-Tacoma u ponedeljak oko 22:00, 6. maja.

"Dok je avion bio parkiran kod kapije, posada Airbusa A321 prijavila je mogući požar uzrokovan zemaljskim agregatom. Putnici su napustili letelicu koristeći tobogane za hitne slučajeve", naveli su iz FAA.

“Newsweek” podseća da je ranije ovog meseca došlo do sudara krila aviona “Delta Airlines” sa parkiranim avionom “Spirit Airlines” na aerodromu Cleveland Hopkins u Ohiou dok je taxi-ao ka pisti. U tom incidentu nije bilo povređenih. Industrija se suočava sa ozbiljnim bezbednosnim izazovima, posebno nakon incidenta kada su vrata aviona “Alaska Airlines” otpala dok je bio u vazduhu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading