napala ga ajkula
Foto: Printscreen/YOUTUBE/PRINTSCREEN/CBS MIAMI

Marlin Vejkman, sa Floride u Skedinjenim Američkim Državama, oseća se „srećnim“ što je živ nakon što je skliznuo sa doka, zaronio u vode pune ajkula i bio odvučen pod vodu.

Ovaj 24-godišnjak je bio u marini na Long Ajlendu 26. aprila kada je pokušao da skoči na prisidljeni čamac na kojem je radio.

Nakon što je pao u vodu, Marlina je odmah napala grupa žestokih predatora-

„Kada sam završio u vodi, prilično sam znao šta će se dogoditi“, rekao je novinarima na Floridi u četvrtak.

Rekao je da je marina često preplavljena sa toliko ajkula da biste im skoro mogli „hodati po glavi“.

Dodao je: „Ja i moji drugari smo pričali o tome, čoveče, ako bi upao ovde, gotov si. Nećeš imati ni sekundu da stvarno reaguješ.

Prisećajući se iskušenja iz noćne more, ribar je rekao o prvom ugrizu: „Zgrabio me je, povukao mi glavu pod vodu i onda me pustio. Zaista sam imao sreće što nije zatresao glavom ili držao neko vreme.

Druga ajkula ga je tada ugrizla za rame i u tom trenutku je adrenalin proradio i Marlin je znao da će umreti ako ne reaguje.

Na sreću, mladić je uspeo da se izvuče nazad na svoj čamac gde mu je kapetan čamca zavezao podvezu na nogu.

- Vratio sam se u čamac i na neki način procenio šta se dogodilo i pogledao svoju nogu. Još nije stvarno krvarilo. Bilo je nekako, znate, unakaženo.”

Rekao je da se osećao kao „udarac“ kada ga je ajkula ugrizla za rame, dodajući: „Stvarno ne osećaš da ti zubi ulaze unutra“.

Kasnije je prebačen na operaciju.

Dr Robert Borego je rekao da je ajkula probušila Vejkmanovu čašicu kolena i promašila arteriju. Hirurg za traumatologiju je procenio da je ajkula duga oko 2 metra, na osnovu veličine traga ugriza.

Borego je rekao da očekuje da će se Marlin potpuno oporaviti.

Uprkos tome što je rekao da možda ima "noćne more" nakon napada, Marlin još uvek neće okačiti svoj štap za pecanje i rekao je da će se vratiti u vodu što je pre moguće, piše britanski "San".

(The Sun)

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading