"CILJ DA RUSIJU IZBRIŠU SA MAPE SVETA" Medvedev: Rusija prinuđena da se bori protiv reinkarnacije fašizma
Foto: AP Yulia Zyryanova

Prema njegovim rečima, Rusija je sada prinuđena da se bori protiv reinkarnacije fašizma koja je oličena u nacističkom kijevskom režimu.

- Rusija vidi svoju istorijsku misiju u konačnom uništenju ‘crne kuge’ u najskorijoj budućnosti, većina svetskog stanovništva podržava Moskvu u tome“, istakao je on u svom članku „Kako su Anglosaksonci promovisali fašizam u XX i oživljavali ga u XXI veku - objavljenom na sajtu SB Rusije.

On je istakao da su oni koji podržavaju Moskvu građani onih zemalja „koji ne žele da žive po smernicama samozvane ‘zlatne milijarde’, već biraju nezavistan put i spremni su da grade odnose isključivo na osnovi ravnopravnosti i uzajamnog poštovanja svih naroda i država“.

Medvedev je naglasio da u novom milenijumu ne treba da postoje fašisti i njihovi saučesnici, za njih ne treba da bude nikakvih ustupaka, i ne treba da imaju šansu za osvetu.

- Naši bivši saveznici iz vremena Drugog svetskog rata sa entuzijazmom hrane, pumpaju oružjem i huškaju nove naciste, čiji je cilj da Rusiju izbrišu sa mape sveta, a ceo svet nateraju da živi po banditskim konceptima i zaboravi na postulate međunarodnog prava - ocenio je Medvedev.

On je zaključio da u cilju pobede nad neonacizmom, svi koji se danas suprotstavljaju agresiji kolektivnog Zapada i pokušajima fašističkog revanšizma, moraju da ujedine svoje snage u novom svetskom poretku koji Rusija gradi zajedno sa svojim saborcima.

- Neće biti mesta pritisku, neokolonijalnim ambicijama i eksploataciji čitavih naroda - ubeđen je Medvedev.

Pored toga, on je izrazio uverenost da će nakon pobedničkog završetka sukoba pravda stići ne samo vođe kijevskog režima, već i njegove sponzore i idejne tvorce.

On je takođe predložio da se u budućnosti održi suđenje slično Nirnberškom procesu onima koji su direktno ili indirektno umešani u zločine protiv civila.

 

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading