Severna Makedonija
Foto: AP/Boris Grdanoski (STR)

Prema prvim nepotpunim i nezvaničnim izbornim rezultatima, Državna izborna komisija je saopštila da je  SDSM osvojila 18 mandata, Evropski front 19, Vredi 13 mandata, Levica 6, pokret Znam 5 mandata.

Makedonski parlament broji 120 poslanika, a VMRO-DPMNE je na ovim izborima osvojila više mandata nego zajedno SDSM, najveća stranka etničkih Albanaca DUI Ali Ahmetija i Znam.

 

Predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski ocenio je istorijskom njihovu ubedljivu pobedu na parlamentarnim izborima i ubedljivu pobedu njihovog predsedničkog kandidata Gordane Siljanovske, poručivši da je, kako je rekao, ovo pobeda cele nacije.

"Mi smo uspeli, vi ste uspeli. Makedonija je pobedila. Istorijska pobeda naroda. Pobedila je Makedonija, koja pripada Makedoncima, Albancima, Turcima, Srbima, Vlasima, muslimanima, ateistima, ponosnim narodima. Vlada je pala, a za to ima razloga. Kriminal, korupcija, konfiskovana država, tenderi, nepotizam i još 100 drugih je razloga zbog kojih je država trpela. Narod je bio razočaran. Večeras su konačno poraženi“, rekao je Mickoski u sedištu stranke, gde je okupljen veliki broj njihovih pristalica.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading