Marija Zaharova
Foto: EPA/EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

- Potezi britanskih vlasti koje su bukvalno opsednute rusofobijom, u potpunosti potvrđuju pristrasnu i neprijateljsku prirodu engleske politike prema Rusiji. Više puta smo upozoravali zvanični London da će sve neprijateljske akcije naići na oštar i adekvatan odgovor,navodi se u saopštenju Zaharove, prenosi TASS.

Velika Britanija je danas saopštila da će proterati ruskog vojnog atašea, da će ukinuti diplomatski status za pojedine nekretnine i ograničiti diplomatske vize za predstavnike Ruske Federacije.

- Proteraćemo ruskog vojnog atašea koji je neprijavljeni vojni obaveštajac. Uklonićemo status diplomatskih prostorija sa nekoliko nekretnina povezanih sa Rusijom i nametnućemo nova ograničenja na ruske diplomatske vize, uključujući i vreme koje ruske diplomate mogu da provedu u Velikoj Britaniji, rekao je britanski ministar unutrašnjih poslova Džejms Kleverli u parlamentu.

On je dodao da je ova odluka doneta nakon serije "malignih aktivnosti" iz Rusije širom Velike Britanije i Evrope, preneo je ranije Rojters.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading