NUKLEARNO ORUŽJE NA AMERIČKOJ GRANICI Neočekivan potez Rusije
Foto: Alo ilustracija

„Poenta je da ćemo premestiti naše snage, uključujući nuklearne snage, bliže teritoriji SAD. Trenutno našoj raketi treba 40-45 minuta da doleti do ozbiljnih ciljeva. Ali imamo Venecuelu, Nikaragvu, Kubu – postoje zemlje u Južnoj i Centralnoj Americi koje su nam izuzetno prijateljske i mogu da budu domaćini našim nuklearnim snagama. Očigledno ćemo se kretati u ovom pravcu“, rekao je on.

Živov je podsetio da projektil Kalibar može biti opremljen nuklearnim oružjem i da sada leti 2.000 km. Takođe, rakete „Cirkon“ i „Kinžal“ lete velikom brzinom i ne mogu se presresti.

„Na samom početku SVO-a pogodili smo ukrajinski kontrolni bunker i, uzgred, pogodili ga sa veoma visokom preciznošću i efikasnošću. A onda je Gerasimov rekao: pogodili su ‘kinžalom’ sa konvencionalnom bojevom glavom, ali može biti i drugačije.

Iz ovoga možemo zaključiti da su ‘Kinžali’ i ‘Cirkoni’ opremljeni nuklearnom bojevom glavom. I u ovom slučaju, možemo da udarimo na bilo koju prestonicu Evrope bez šanse da presretnu ovaj udar, i bez posledica po nas. Zato što ovo oružje nema analoga u svetu, posebno ‘Cirkon’, koji je napredna raketa, potpuni hiperzvuk“, naglasio je Živov.

On je dodao da pozivi da se „vrati u realnost i ne započinju nuklearni sukob“ nisu imali efekta, a sledeći korak su potpune nuklearne probe.

„Mislim da je pretposlednji nagoveštaj već dat. Poslednji nagoveštaj biće testovi u punom obimu nuklearne rakete tipa ‘Iskander’ ili snažnije rakete sa nuklearnom eksplozijom, ali na nekim neutralnim teritorijama, samo da bi se pokazale mogućnosti našeg nuklearnog naoružanja.

Ako posle ovoga ne čuju, preporučujem svima da nađu sklonište“, zaključio je Živov.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading