Prvo Putinovo obraćanje
Foto: AP/Tanjug/Ap

Zahvalio je građanima u svim regionima, kao i onima na istorijskim teritorijama koji su odbranili svoje pravo da budu deo Rusije i svima koji se bore za Rusiju, za poverenje koje su mu ukazali i podršku.

- U ovim svečanim i odgovornim trenucima stupanja na dužnost predsednika, želim da iskreno zahvalim građanima Rusije u svim regionima naše zemlje, stanovnicima naših istorijskih zemalja koji su branili pravo da budu sa Otadžbinom, želim da se poklonim našim herojima, učesnicima specijalne vojne operacije i svima koji se bore za otadžbinu. Još jednom hvala na ukazanom poverenju i podršci - rekao je Putin.

Prvo Putinovo obraćanje

Tanjug/Ap

 

 

- Obraćam se svakom građaninu Rusije. Samo što sam izgovorio zakletvu, a tu je suština predsedničke funkcije - služiti narodu i štititi Rusiju, to je čast, obaveza i sveti dug - rekao je on i poručio građanima da će o sudbini zemlje odlučivati oni sami.

Kako je istakao, uveren je da će zemlja na dostojanstven način preživeti težak period i postati još jača.

- Uveravam vas da će i ubuduće interesi, bezbednost naroda Rusije za mene biti iznad svega - rekao je Putin i dodao da se veliki ciljevi mogu ostvariti samo zajedno sa narodom.

Putin položio zakletvu

Tanjug/Ap

 

 

Rezultati njegovog rada u okviru novog predsedničkog mandata zavisiće od jedinstva čitavog društva, naglasio je Putin i dodao da će činiti sve što je u njegovoj moći da opravda poverenje Rusa.

Poručio je danas da će Rusija nastaviti da radi sa partnerima na formiranju multipolarnog svetskog poretka, kao i da je razgovor o bezbednosnim pitanjima sa zapadnim zemljama moguć, ali pod ravnopravnim uslovima.

"Zajedno sa partnerima u evroazijskim integracijama, sa drugim centrima za suvereni razvoj, nastavićemo da radimo na formiranju multipolarnog svetskog poretka, ravnopravnog i nedeljivog sistema bezbednosti", rekao je Putin na ceremoniji inauguracije u palati u Kremlju.

Prvo Putinovo obraćanje

Tanjug/Ap

 

On je rekao da je Rusija bila i biće otvorena za jačanje dobrih odnosa sa svim zemljama koje u noj vide pouzdanog i poštenog partnera. Rusija ne odbija dijalog sa zapadnim zemljama, ali da je izbor na njima, istakao je Putin.

Ovo je peta ceremonija inauguracije u Putinovoj političkoj karijeri, on će obavljati najvišu izabranu funkciju u narednih šest godina - do 2030. godine.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading