Porodica iz Albanije
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Tužilaštvo u Skadru je u zvaničnom saopštenju iznelo detalje o hapšenju Erdžisa Arazita, kome su stavljene lisice zbog izazivanja samoubistva supruge Alme Arazit, koja se sa troje dece bacila u reku Bojanu.

Prema navodima tužilaštva, sa sigurnosnih kamera, 2. maja popodne, Alma Arazi je sa svoje troje dece popila kafu sa sestrom supruga. Ostali su zajedno oko 2 sata, a žena je tada rekla da će je brat odvesti taksijem i da će otići kući na nedelju dana da se smiri.

Tužilaštvo je saopštilo da su pregledane kamere, da se utvrdi šta se dešavalo posle njihovog rastanka.

- Sa analize filmskog snimka, nakon razdvojenosti od snaje, A.A. je zajedno sa troje dece išla trotoarom puta koji vodi do starog mosta na Bojani. Izlazak iz bara je zabeležen u 20:10 02.05.2024 - navodi se u saopštenju Tužilaštva i dodaje:

- Nakon toga, dana 04.05.2024. godine oko 22.00 časa, policijske službe su obaveštene da je na obali reke Bojane pronađeno telo maloletnog deteta, identifikovano kao državljanin E.A. U prisustvu mrtvozornika, telo je pregledano i nisu pronađeni tragovi nasilja. Odlučeno je da se za E.A. izvrši medicinsko-pravni pregled radi utvrđivanja povreda na telu oštećenog i utvrđivanja uzroka smrti. Od strane pravosudne policije izvršen je kućni uviđaj kod E.A. - stoji u saopštenju nadležnih, gde se dalje dodaje:

- Do ove faze, osnovane su sumnje na osnovu dokaza da je E.A., kao rezultat kontinuiranog psihičkog nasilja nad suprugom, ispoljenog u vidu kontinuiranog vređanja i preljube, ozbiljno narušavajući njeno dostojanstvo, izazvao samoubistvo A.A, za koju se sumnja da se u teškom psihičkom stanju bacila u reku sa troje maloletne dece. Pod ovim uslovima, određeno je zadržavanje E.A, kao osumnjičenog. Uviđaj se nastavlja sa ciljem da se pregledaju svi video-snimci kamera oko lica mesta kako bi se otkrilo dalje kretanje A.A. i maloletne dece, saslušanje lica koja znaju za događaj i sprovođenje drugih uviđaja u cilju prikupljanja potrebnih podataka u vezi sa potpunim otkrivanjem okolnosti krivičnog dela i individualizacije krivične odgovornosti.

Alo.rs/ Euronews

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading