Putnici
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Sedamdeset putnika na letu sa Mauricijusa za nemački Frankfurt otrovalo se u avionu kompanije Condor.

Od ukupno 290 putnika, 70 njih požalilo se gotovo u istom momentu na mučninu i bolove u stomaku nakon što su ručali u avionu, neki su čak počeli da povraćaju. Portparol nemačke aviokompanije potvrdio je incident za državni tabloid Bild, te su rekli kako osoblje aviona nije imalo ove simptome.

Let je nastavljen, pa je avion sigurno sleteo na destinaciju, gde su ih dočekali medicinski radnici.

Aviokompanija nije potvrdila uzrok ovih simptoma, ali su naveli kako je hrana u avionu bila pripremljena na Mauricijusu, zemlji koju srpski turisti iz godine u godinu sve više posećuju.

Sličan slučaj odvio se na letu Japan Airlinesa 1975. godine, koji je leteo sa Aljaske za Pariz, te su prinudno morali da slete u Kopenhagen.

Od 344 osobe koje su se tada ukrcale na let, njih 197 je osećalo mučninu, povraćanje, dijareju i grčeve u stomaku nakon što su konzumirali obrok u avionu.

Na svu sreću, nije bilo smrtnih slučajeva, ali su se 44 putnika osećala toliko loše da im je bila potrebna hospitalizacija, dok ih je 30 bilo u kritičnom stanju.

Stručnjaci kažu da kada se leti "na duže" odnosno kada se radi o dalekim destinacijama uvek se mora proveriti odakle je hrana u avionu, koji joj je rok trajanja i ko ju je spremao - da li lokalne kuhinje ili one koje su u saradnji sa avio-kompanijom.

BONUS VIDEO 

 

@alo_portal Danas je Veliki petak i većina pravoslavnih hrišćana farba jaja za Vaskrs #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #fyp #foryourpage #fypシ #fypシ゚viral #vaskrs ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading