BABA (75) ORGANIZOVALA OTMICU SVOJE UNUKE Tvrdi da je to uradila za njeno dobro, imala i pomagače
Foto: Shutterstock

U februaru 2020. godine troje okrivljenih je u pola noći upalo u iznajmljeni stan u Splitu s fantomkama na glavama, replikama pištolja i elektrošokerom. U stanu je bila jedna okrivljena, koja je dojavljivala o situaciji i brinula da ulazna vrata ostanu otvorena, piše Dalmatinski portal.

Strpali su ih u kombi koji je baka unajmila. Iskrcali su ih u kamenolomu kraj Dicma i zavezali im ruke. Plan je bio da ih "slučajno" spasu dvojica okrivljenih koji su vozili u autu ispred kombija, međutim, do toga nije došlo jer je radnik obezbeđenja na kamenolomu pozvao policiju.

Svi okrivljenici su priznali delo. Baka je navela da je želela da unuku izdvoji iz narkomanske sredine. Smatra da je uspela jer joj je "unuka danas druga osoba".

Kako je rekla zamolila je drugookrivljenu da je "spasi od zla na bilo koji način, a ona je pristala i nije joj za to ništa platila". 

Baba je još izjavila da će svu odgovornost preuzeti na sebe jer sebe najviše krivi.

Dobili uslovne kazne

Drugookrivljena je potvrdila da se sve dogovorila sa svojom tetom koja ju je zamolila za pomoć. U svojoj odbranij je rekla da su smislili najveću glupost ne razmišljajući o posledicama, ali da su samo želeli da pomognu.

Policajka je potvrdila da dugo poznaje drugookrivljenu, pa je htela da joj pomogne, a kako je istakla rekli su joj da su devojke u stanu dilera koji su trenutno izašli iz stana.

Najstrože je osuđena baka, na godinu dana zatvora uslovno, a ostali su dobili po osam meseci uslovnog zatvora.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading