novac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ruskog državljanina (64) oštetila je 62-ogodišnja Hrvatica tako što je prenela njegov stan na sebe, i tako "otela" 250.000 evra. U ceo slučaj odmah je umešana policija.

Kako se navodi, Rus je Hrvatici dao punomoće da proda njegov stan, a ona je to poverenje iskoristila i sebi obezbedila 250.000 evra.

- Policija je završila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena dela zluopotrebe poverenja, prevare i falsifikovanje dokumenata. Policija je utvrdila kako je 62-godišnjakinja iskoristila poverenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, kada ju je opunomoćio za prodaju nekretnine - izjavila je policija.

Kako se navodi, žena je 11. aprila prošle godine, na temelju te punomoći, na svoje ime prenela vlasništvo nad stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi. Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 eura.

Osumnjičena je u periodu između 24. i 31. maja iste godine, nakon što je dobila porezno rešenje na promet nekretnina na svoje ime, falsifikovala to rešenje kako bi izbegla plaćanje poreza. Preko svojih privatnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina te je od njega zatražila da plati porez u iznosu od više hiljada eura, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je 62-godišnjakinja prenela njegovu nekretninu na svoje ime.

(Poslovni.hr)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading