ilon mask
Foto: Profimedia

Australijski sud potvrdio je nalog regulatorne agencije da Mask treba da ukloni postove koji sadrže snimke napada na biskupa izvedenog 15. aprila tokom službe, preneo je Rojters.

Lambi je rekla da se držanjem nasilnih postova na platformi X stvara rizik da bi "video mogao da se koristi za podsticanje ljudi u Australiji da se pridruže terorističkoj organizaciji ili da izvedu teroristički čin".

Ona je istakla da bi Mask trebalo da uradi pravu stvar, ali neće jer nema društvene savesti. Mask je tokom noći intezivirao borbu zbog sudskog naloga da ukloni video post, rekavši da bi Lambi trebalo da bude u zatvoru i sugerisao da zakoni o oružju u zemlji treba da zaustave otpor protiv njene "fašističke vlade".

Iz platforme X su naveli da odluka suda nije u skladu sa australijskim zakonom, dodajući da su već blokirali tvitove australijskih korisnika koji su objavljivali scene ubadanja nožem, ali australijski komesar za elektronsku bezbednost izjavio je da bi sadržaj trebalo trebalo potpuno skinuti sa mreže X, jer se na njima vidi eksplicitno nasilje.

Šesnaestogodišnji dečak uhapšen je nakon napada nožem 15. aprila tokom službe u crkvi Hrista dobrog pastira, na zapadu Sidneja. Najmanje četiri osobe zadobile su povrede koje nisu opasne po život, saopšteno je tada iz policije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading