Teroristi pred sudom u Moskvi
Foto: AP/AP Alexander Zemlianichenko

Čihančin je rekao, na međunarodnom forumu o suzbijanju pranja novca i finansiranja terorizma u Nižnjem Novgorodu, da je istraga o tom napadu u toku, ali da preliminarni rezultati jasno pokazuju da su u organizovanju terorističkog napada učestvovali državljani više zemalja.

"Napad je finansiran preko brojnih finansijskih organizacija i uključivao je različite instrumente, uključujući i kriptovalute", istakao je Čihančin, prenela je agencija RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, međunarodni terorizam ostaje glavni izazov za unutrašnju bezbednost zemalja, o čemu svedoče tragični događaji u Krokus siti holu 22. marta.

"Teroristički napad u Krokusu je još jednom pokazao da je terorizam transnacionalni fenomen i da terorizam ne bi trebalo da bude problem samo jedne zemlje", rekao je Čihančin.

On je zahvalio finansijskim organizacijama koje su imale veliku ulogu u istrazi događaja u vezi sa napadom na Krokus siti hol.

Prema poslednjim podacima, u terorističkom napadu u koncertnoj dvorani Krokus siti hol u Moskvi 22. marta, poginule su 144 osobe.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading