Kremlj
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Politika Evropske unije, Sjedinjenih Američkih Država i Britanije koje lobiraju za ubrzanu transrodnu tranziciju, kao i zakonsko pojednostavljenje procedure promene pola je put koji vodi degeneraciji njihovih nacija - ocenio je Volodin.

Ranije je švedski parlament izglasao zakon kojim se omogućava pravna promena pola tinejdžerima od 16 godina.

Predsedavajući Donjeg doma ruskog parlamenta istakao je da je novi zakon u Švedskoj usvojen uprkos mišljenju sopstvenih građana: 59 odsto ispitanika je bilo protiv njega.

Volodin je podsetio da je ranije nemački Bundestag usvojio zakon koji omogućava građanima Nemačke da menjaju pol svake godine.

- Za to je dovoljno podneti zahtev matičnoj službi. Zakon se dotiče i dece. Nemačka i Švedska nisu prve zemlje koje su uprostile proceduru promene pola. Finska je to učinila 2023. godine, a Španija 2022. Pre njih Norveška, Britanija, Danska. Škotska je otišla još dalje: od prvog aprila 2024. godine tamo je na snazi zakon po kome je za pogrešno korišćenje zamenica na račun transrodnih osoba određena zatvorska kazna do sedam godina - naglasio je Volodin.

Prema njegovim rečima, aktivna propaganda dovela je do toga da su operacije promene pola postale unosan biznis.

- Ono što se dešava u Evropi i SAD je katastrofa, prava ljudska tragedija. Mnogim odraslim osobama, i što je najtužnije, deci, lomi se psiha, osakaćuje sudbina: samo u SAD je broj maloletnika kod kojih je dijagnostikovan poremećaj rodnog identiteta, povećan za gotovo tri puta od 2017. godine - istakao je Volodin.

On je zaključio da je Rusija protiv toga i neće slediti njihov put.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading