ćalović i milović
Foto: Printscreen/YouTube/ A PLUS TV MONTENEGRO/ ADRIA TV Montenegro

Kaže da su juče predstavnicima VK ukazali na nedostatke u predlogu tog zakona.

"Ministar pravde nije spreman da se ozbiljno uhvati u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom i predlaže određena rešenja koja su u korist kriminalaca, a ne u korist borbe protiv korupcije", kazala je Ćalović Marković.

Ona je navela da ozbiljne javne rasprave nema o pet važnih zakona.

"Ta javna rasprava izgleda tako što se ministarstvu pravde dostavljaju pisani komentari. To nismo imali ni u vreme DPS-a. Sve to će da se pokrije pričom o IBAR-u, da se ti zakoni moraju usvojiti", navela je Ćalović Marković.

andrej milović

Youtube/Radio Televizija Herceg Novi

 

 

Saopštila je da joj je neshvatljivo da se PES odlučio da Andreja Milovića isključi iz partije, a da ga ostavi u Vladi, da kako kaže, piše takve zakone.

Ona je kazala je i da se MANS zalaže za fazni veting u pravosuđu.

„Imamo rešenja o kojim nije bilo nikakve rasprave. Mi možemo da dođemo u situaciju da u ovim ključnim slučajevima koje je pokrenuo GST presude budu oslobađajuće“, poručila je Ćalović Marković.

Podsetila je da je suđenje u slučaju Vesne Medenice 17 puta odgađano i da nikako da počne. Sigurna je da ako strategija bude slična, nešto tako se može dogoditi i u slučaju Milivoja Katnića.

"Mislim da je sudstvo u velikoj meri zarobljeno, naravno da tu ima i časnih pojedinaca", ističe Ćalović Marković.

Ona navodi da je Medenica godinama odlučivala o kadriranju i pozicioniranju sudija u sistemu.

"Ona se ponašala na način da im je davala naredbe i instrukcije kako da postupaju u konkretnim slučajevima, iako bi sudije trebalo da sude po zakonu", istakla je Ćalović Marković.

Teško se, kaže ona, može vratiti autoritet ASK-u, a nakon optužbi protiv direktorice Jelene Perović. To će, kako kaže, zavistiti i od izbora članova Saveta.

„Mi sada imamo obezglavljen ASK, imamo lokalne izbore u Budvi koje treba da nadgleda ta Agencija, ja se pitam na koji način će se to sprovesti“, pitala je Ćalović Marković.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading