Izraelska vojska
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- SAD trenutno imaju 24-časovnu satelitsku pokrivenost Gaze. Rezolucija proizvedenih slika je dovoljno dobra da se razaznaju pojedini ljudi. SAD imaju potpunu pokrivenost svih komunikacija IDF-a u Gazi. Videli smo kako ubijaju palestinske zatvorenike. Čuli smo da izdaju naređenja. Naše ćutanje nas čini saučesnicima. Posle Aušvica smo rekli „nikad više“. Iskoristili smo taj užas da opravdamo stvaranje Izraela. A sada se Izrael pretvorio u ono što je svet tada osudio. Danas svi moramo da osudimo Izrael. I moramo da pošaljaemo cionizam tamo gde smo poslali naciste. U pakao - napisao je Riter na Iksu.

Gaza: Snajperista IDF ubio civila koji je stajao ispred svoje kuće

Izraelske odbrambene snage ubile su jednog muškarca i ranile dve osobe, među kojima i jedno dete, tokom racija u Jerihonu na Zapadnoj obali i susednim izbegličkim kampovima, saopštilo je ministarstvo zdravlja iz Gaze.

Šadi Isa Galajta, star 44 godine, stajao je ispred svoje kuće i posmatrao izraelske trupe koje su prolazile kada je pogođen iz snajpera u grudi, rekao je njegov ujak Rojtersu.

Najmanje 34.183 Palestinca su poginula, a 77.143 povređena, u sukobima Izraela i Hamasa od 7. oktobra 2023. godine, saopštilo je Ministarstvo Zdravlja u Gazi.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading