Gutereš
Foto: EPA/EPA-EFE/MOHAMED HOSSAM

Dižarik je naveo da Gutereš osuđuje svaki čin odmazde i apeluje na međunarodnu zajednicu da radi na sprečavanju daljeg razvoja situacije koji bi mogao da dovede do razornih posledica za ceo region Bliskog istoka i šire, preneo je Rojters.

Neimenovani iranski zvaničnik izjavio je ranije danas, nakon izveštaja svetskih medija da je Izrael pokrenuo napad na iransku teritoriju i da su u iranskom gradu Isfahanu odjeknule eksplozije, da nije potvrđeno da je incident izazvan iz inostranstva.

- Nismo utvrdili nikakav spoljašnji napad, a istraga više naginje ka tome da se neko infiltrirao, nego da je izvršen napad koji je došao van zemlje - istakao je zvaničnik, preneo je Rojters.

Naveo je da Iran nema plan da se momentalno osveti Izraelu. Američki zvaničnik prethodno je rekao za Si-En-En (CNN) da je Izrael napao iranski grad Isfahan u znak odmazde za iranski napad na Izrael 13. aprila, a iranski mediji objavili su da su oborena tri drona iznad Isfahana.

Iran je napao Izrael 13. aprila sa oko 300 dronova i raketa u znak odmazde za napad Izraela na konzulat u Damasku 1. aprila u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading