"AMERIKA ZATVARA OČI NA ZLOČINE" Nebenzja: "Svet je u suzama..."
Foto: Printscreen

- Upotrebom veta po peti put od početka eskalacije u Gazi, oni su ponovo pokazali svoj pravi odnos prema Palestincima. Po mišljenju Vašingtona, oni ne zaslužuju da imaju sopstvenu državu - rekao je Nebenzja.

On je primetio da su Palestinci samo prepreka na putu realizacije interesa Izraela.

- SAD su spremne da do kraja zatvaraju oči na zločine Izraela nad civilima u Gazi, da ne primećuju nelegalno naseljavanje Zapadnog Jerusalima na Zapadnoj obali. Cilj je da se slomi duh Palestinaca, da se nateraju da se bezuslovno potčine okupatorskoj vlasti, da se pretvore u sluge i ljude drugog reda, a možda i da se potpuno iskorene i proteraju sa njihove rodne zemlje - naveo je Nebenzja nakon glasanja o nacrtu rezolucije o prijemu Palestine u UN.

Kako je istakao, rezultat glasanja u SB UN o rezoluciji o prijemu Palestine u UN kao punopravnog člana pokazuje da su SAD skoro potpuno izolovane.

- Stradanja palestinskih civila nailaze na odjek u srcima i dušama miliona ljudi širom sveta. U zemljama koje snabdevaju oružjem Zapadni Jerusalim sve snažnije se čuju glasovi onih koji se zalažu za zabranu takvih isporuka. Rezultati glasanja, kada se Vašington našao skoro potpuno izolovan, govore sami za sebe - rekao je ruski diplomata.

On je ocenio da je američki veto „besplodni pokušaj da se zaustavi neumoljivi tok istorije“.

- Gledanje kroz prste najnepromišljenijim akcijama svog saveznika (Izraela), odsustvo želje da se traga za pravednim rešenjima je direktan put ka daljem klizanju u ambis rata koji bi mogao da zahvati ceo region - napomenuo je Nebenzja.

Takođe je kazao da je takva politika nedostojna velike sile.

- Istorija vam to neće oprostiti. Pozivamo SAD da poslušaju glas razuma i da razmisle o posledicama svojih odluka - poručio je Nebenzja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading