Izrael
Foto: Alo/Tanjug

Iranski informativni kanal sa sedištem u Londonu objavio je snimak koji navodno prikazuje napad izraelske bespilotne letelice na vojnu bazu u blizini Isfahana.

Sirene za vazdušni napad i eksplozije mogu se čuti u snimku koji je objavljen na Iksu. Nije proverena autentičnost videa. 

Da podsetimo, mediji su jutros preneli vest da je Izrael napao Iran.

Iran je danas aktivirao protivvazdušnu odbranu iznad Isfahana, zbog čega su se čule eksplozije u tom gradu, prenela je državna novinska agencija IRNA.

Kako navodi AP, ostalo je nejasno da li je Iran bio pod napadom, ali su tenzije i dalje velike između Tel Aviva i Teherana nakon iranskog napada na Izrael od 13. aprila, u kojem je učestvovalo više od 300 dronova i raketa.

 

 

IRNA navodi da je PVO dejstvovao u nekoliko iranskih pokrajina, ne navodeći zbog čega.

Izrael je poručio da će se osvetiti za napad Irana, dok su saveznici Tel Aviva apelovali da ne uzvraća na napad kako se ne bi proširio konflikt.

Novinska agencija Tasnim prenela je da su iranska nuklearna postrojenja bezbedna i netaknuta.

Prethodno je neimenovani američki zvaničnik za CNN rekao da je Izrael jutros izveo napad na teritoriju Irana, a da meta nije bila nuklearna.

Opseg ciljeva nije preciziran, ali "nuklearne i civilne lokacije očigledno nisu bile u toj kategoriji", dodao je drugi zvaničnik, navodi američka televizija.

BONUS VIDEO 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading