pronašen mrtav
Foto: Printscreen/Printscreen/Police Handout

Potraga za malim Emilom (2), koji je bio kod babe i dede u porodičnoj kući u Le Haut Verneu, u Francuskoj, na kraju je dobila tragičan kraj. Lobanja dečaka pronađena je nedaleko od mesta gde je nestao, a nakon detaljne analize pojavila se nova teorija o njegovoj smrti.

Kada su planinari pronašli dečakovu lobanju na svojoj ruti nisu ni slutili šta se iza tog otkrića krije. Gradonačelnik zaseoka izneo je teoriju da postoji verovatnoća da je malog Emila rastgao vuk.

Ova hipoteza je bila odbačena u startu, međutim, kako istraga napreduje sve više dobija na značaju.

Pronađene su pukotine

Na lobanji malog Emila pronađene su pukotine, odnosno prelomi koji ukazuju na tragove ugriza i to ne od samo jedne, već od više životinja.

"Ovde ih ima, leti napadaju stada, ali ima i vukova samotnjaka. Kažu da se plaše ljudi, ali odraslih, dete je malo, vuk bi možda njega napao", rekao je gradonačelnik Fransoa Balik.

Stefan Reanud, trener pasa, kaže da vukovi itekako mogu uhvatiti dete bez da ostave bilo kakav trag krvi na ulici.

"Vuk može da zgrabi dete i trči preko pola sata bez zaustavljanja a da ne ispusti ni kap krvi", rekao je Stefan.

"Strm je ovo teren, može dete da padne i slomi vrat. Nisam iznenađen što nije pronađeno telo ranije, nije to egazktna nauka", rekao je jedan meštanin.

Navodi se da se ova teorija može proveriti samo putem naučne analize Emilove odeće. Dakle, ako je vuk oteo dete dok se igralo pored fontane sa zečevima, istraga može otkriti tragove ugriza", navodi Laurent Vldiguie, novinar i reporter koji od početka prati slučaj dvogodišnjeg dečaka.

Mnogi u ovu teoriju ne veruju, a na istrazi je da pokaže šta se zapravo desilo tog kobnog dana u šumi.

Podsetimo, Emil je nestao 8. jula prošle godine kada je došao na odmor sa dedom i babom u selo. Dvogodišnji dečak nestao je sa njihovog imanja, a policija je sve vreme odbijala da isključi svaku teoriju o njegovom nestanku, uključujući i otmicu ili ubistvo.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading