Ebrahim Raisi
Foto: AP/Vahid Salemi (STF)

Povodom parade uoči Dana vojske, Raisi je istakao da je napad na Izrael bio najava SAD i ''pristalicama cionističkog režima'' da su iranske oružane snage spremne da se odbrane, prenosi IRNA.

- Želeo bih da kažem zemljama regiona da su naše vojne snage kreatori bezbednosti, mirotvorci, da daju autoritet regionu i da su potpuno pouzdane - rekao je Raisi i poručio okolnim zemljama da ne sarađuju s Izraelom, kao i da ''nema potrebe za stranim snagama'' u regionu.

Predsednik Irana je naglasio da vojna moć ove zemlje više nije izajmljena i da njom ne upravljaju strane snage, već da ona predstavlja autoritet ''velike nacije Irana''.

Raisi je dodao da su vojne snage uz narod, kao i da se zemlje regiona mogu osloniti na Iran, a oružanim snagama Irana je poručio da treba da budu ponosne na podršku pruženu palestinskom narodu u Gazi tokom napada na Izrael.

Iran je u noći između subote i nedelje lansirao više stotina dronova i krstarećih raketa ka Izraelu u znak odmazde za napad na iranski konzulat u Damasku u kojem su poginuli komandant iranske Revolucionarne garde u Siriji i u Libanu, Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading