milivoje katnić
Foto: Printscreen/YouTube/ Vijesti Online

Iz  Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nisu juče  konkretno odgovorili Milivoje Katnić na pitanja novinara da li pritvoreni bivši glavni specijalni tužilac  štrajkuje glađu, već su ih uputili na sud u Podgorici, ističući da jedino on može saopštavati zvanične informacije o tome.

Podsetimo, Odlukom sudije za istragu Višeg suda, Katniću je određen pritvor do 30 dana.

Katnić i bivši policijski funkcioner Zoran Lazović uhapšeni su ove sedmice, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.

Obojici je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prvo bilo određeno zadržavanje do 72 sata. Kasnije im je određen pritvor do 30 dana.

Lazović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije i dva krivična dela zloupotrebe službenog položaja.

Prvo delo se odnosi na ukidanje zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću 28. decembra 2020. godine, a drugo na zaštitu jednog od čelnih ljudi „kavačkog klana“ Duška Roganovića.

Milivoje Katnić, bivši specijalni tužilac sumnjiči se da je, kao pripadnik kriminalne organizacije, zajedno sa osumnjičenim Lazovićem, obmanjivao javnost oko skidanja zabrane ulaska Belivuku i Miljkoviću kao i da je, postupajući po Lazovićevom naređenju predmet vezan za Duška Roganovića dao u rad pripadniku kriminalne organizacije okrivljenom Saši Čađenoviću, bivšem specijalnom tužiocu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading