katnić i lazović
Foto: Printscreen/YouTube/ Televizija E/ Milan Knežević

Njima je, kako prenosi "RTCG", određen pritvor zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke.

Predsednik Višeg suda Boris Savić sinoć je odbio zahtev advokata Zorana Piperovića, koji brani Lazovića, za izuzeće sudije za istragu Gorana Šćepanovića.

Katnić nakon tužilačkog zadržavanja odbio hranu i lekove

Katnić i Lazović su uhapšeni prekjuče rano ujutro po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, a obojici je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata. Obojica su negirali krivicu.

Lazović je 12. marta pisao glavnom specijalnom tužiocu (GST) Vladimiru Novoviću da je čuo da će da ga hapse, i poručio mu da neće bežati nigde i da je dovoljno da ga pozovu.

“Dostavio sam pismo koje 12. marta ove godine Zoran Lazović šalje GST Novoviću u kojem mu kaže: ‘Čujem da ću da budem uhapšen glavni specijalni tužioče, ja sam tu, niđe ne idem, nema potrebe da se prave cirkusi, samo kažite kad da dođem’… To pismo u elektronskoj pošti je primio Novović”, rekao je Piperović za "Vijesti".

Podsećamo, Lazović je bio istaknuti funkcioner Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), a jedna od najvećih afera je njegov dolazak na svadbu Safeta Kalića, optuživanog za organizovani kriminal, 2001. godine.

Milivoje Kantić je prvi put za glavnog specijalnog tužioca izabran sredinom 2015. godine, a reizabran 2020. godine.

Razrešen je 2022. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading