duško roganović
Foto: Printscreen/Društvene mreže

Roganović je, podsetimo, osuđivan na zatvorsku kaznu zbog ubistva „delije“ Marka Vesnića u centru Igala 2009. godine, bivšeg „grobara“ u čijem ubistvu je pored Duška učestvovao i njegov brat od strica Vladimir zajedno sa još jednom osobom.

Motiv za Vesnićevo ubistvo bio je to što je Vesnić sa Roganovićima i njihovim prijateljima imao neraščišćene račune odranije, a do svađe je navodno došlo zbog novčanih dugova, prenosi "Nova.rs".

Lazović formirao kriminalnu grupu, tužiocima naredio da Roganovića isključe iz predmeta?

Ipak, Duška Roganovića je šira javnost bolje upoznala kada je 2017. godine pokušana njegova likvidacija bombom u Herceg Novom, u neposrednoj blizini autobuske stanice na prilično prometnoj raskrsnici.

Nakon što je eksploziv koji je bio postavljen pod Roganovićev automobil aktiviran, on je izgubio kontrolu nad vozilom, sletio s puta i udario u banderu. Stručnjaci su kasnije komentarisali da je bomba aktivirana mobilnim telefonom bila smeštena ispod menjača Roganovićevog „golfa 7“ i da je bila usmerena na dvije strane – ka vozaču i suvozaču koji tog dana nije bio sa njim u automobilu.

Pojedini crnogorski mediji objavili su ranije svedočenja da se na licu mesta sasvim slučajno zatekao lekar koji je odmah priskočio Roganoviću u pomoć i održao ga u životu do dolasku saniteta Hitne pomoći. Roganović je eksploziju preživeo, ali je ostao bez obe noge.

Ni braća, ali ni otac Duška Roganovića nisu ništa manje poznati po krivičnim delima. Njegov brat Vladimir slovio je za visokorangiranog člana kavačkog klana, a ubijen je decembra 2018. godine u centru Beča. Vladimir je neposredno pre likvidacije izašao iz zatvora, a ljudi iz njegove bliske okoline pričali su da je strahovao za svoju bezbednost, piše "Nova.rs".

Kobnog dana je u jednom bečkom restoranu ručao sa Stefanom Vilotijevićem, zvanim Mali Kićun i još jednom osobom koja je nakon likvidacije bila čak i privedena zbog sumnje da je učestvovala u ubistvu, ali je u međuvremenu puštena.

Ubica je Roganoviću prišao u haustoru neposredno nakon što je izašao iz restorana, ispalio nekoliko hitaca u njega i pobegao. Teško je bio radnjen i Vilotijević, ali je preživio, međutim ubica nikada nije pronađen.

Vladimiro ubistvo zadalo je ozbiljan udarac kavačkom klanu, a i sam Radoje Zvicer je više puta putem čitulja odavao počasti ubijenom Vladimiru.

Ubili mu oca i brata

U kriminalnim sačekušama ubijeni su i Duškov rođeni brat Šćepan, ali i otac Niko. Oca Nika su mu maskirani napadači sa šeširima na glavi sačekali jula 2017. godine u naselju Dubrava u Herceg Novom i otvorili vatru.

Ispalili su pet hitaca i pobjegli, a Niko je povredama podlegao na licu mesta. Niko je inače devedesetih godina dovođen u vezu sa švercom 11 tona cigareta, a govorilo se da je njegova porodica u rodbinskim vezama sa Slobodanom Kašćelanom koji, zajedno sa Zvicerom, trenutno rukovodi kavačkim klanom. Šćepan Roganović ubijen je 2020. godine na stepenicama kod Kani kule u Herceg Novom, a hice je ispalio ubica sa kačketom na glavi kog je potom sa lica mesta odvezao saučesnik na motoru.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading