masovno ubistvo
Foto: EPA/EPA-EFE/FLAVIO BRANCALEONE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Endru Kauči (76), otac Džoela Kaučija koji je usmrtio šest osoba u napadu nožem u jednom tržnom centru u Sidneju, izjavio je da mu je "srce slomljeno i da mu je jako žao".

Policija Novog Južnog Velsa je napadača identifikovala kao Džoela Kaučija (40), kojeg je usmrtila policajka iz vatrenog oružja pošto je ovaj ubio pet žena i jednog muškarca, dok je nekoliko osoba ranio, među kojima je i jedna devetomesečna beba.

Govoreći ispred svoje kuće, vidno uznemireni starac je rekao da je njegov sin bio bolestan.

"Postao sam sluga svog sina kada sam saznao da on ima mentalne probleme. On je moj sin i ja volim čudovište. Za tebe je on čudovište. Za mene je on bio veoma bolestan dečak - rekao je Endru Kauči, prenosi Sky news.

Policija Novog Južnog Velsa razmatra mogućnost da je Kauči ciljao samo žene u napadu. Njegov otac Endru nije se direktno složio sa ovom mogćnošću, ali je sugerisao da je njegov sin, koji je patio od šizofrenije, napadao žene jer je "želeo da ima devojku".

"On nema nikakve društvene veštine i bio je potpuno frustriran", rekao je Endru.

Njegova supruga Mišel Kauči takođe se obratila novinarima.

"Ovo je za roditelje apsolutna noćna mora, kada imaju dete sa mentalnim oboljenjem, da se ovako nešto može desiti. I moje srce pati sa onima koje je naš sin povredio. Da je bio pri zdravoj pameti, bio bi potpuno uništen onim što je uradio. Ali očigledno nije bio pri zdravoj pameti. Nekako je doveden u psihozu i izgubio je dodir sa stvarnošću", rekla je ona.

(Telegraf)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading