sidnej
Foto: Printscreen/Printscreen

"Čovek sa šipkom“, kako ga nazivaju u australijskim medijima, jedini je posetilac tržnog centra koji se suprotstavio napadaču koji je nožem usmrtio šest, a ranio sedam osoba u Sidneju.

„Razgovarali smo sa nekoliko zaposlenih u tržnom centru koji su se krili dok je napadač još uvek bio na slobodi. Oni su posmatrali kako je on išao uzbrdo po pokretnim stepenicama, međutim, tada su videli i nešto sasvim neobično – jedan muškarac koji je držao šipku od ograde u rukama i vikao na napadača na ruskom jeziku: `Ne prilazi!`“, prenosi reporter Sputnjika.


Tim povodom oglasio se i ruski aktivista u Australiji Semjen Bojkov. „I opet Rusi spasavaju svet od terorista“, napisao je na društvenim mrežama ovaj aktivista poznat pod nadimkom „Australijski kozak“.

Podsetimo, šest osoba je ubijeno, a sedam teško povređeno u tržnom centru u Sidneju kada je jedan muškarac nožem napao posetioce. Policija je saopštila da je napadač ubijen.

Policija australijske države Novi Južni Vels saopštila je da je napadač 40-godišnji muškarac, kao i da napad nije povezan za terorizmom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading