Zagreb
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U saopštenju Ambasade SAD, prenosi hrvatski portal 24sata, navodi se da će obuka biti izvedena nakon višemesečnih priprema u koordinaciji sa hrvatskim vlastima.

"Sama vežba održaće se na više lokacija u i oko Ambasade SAD", navodi se u saopštenju i dodaje da će po rubnim delovima Zagreba u vreme vežbe moći da se vide avioni.

Ova je vežba je, kažu, vrhunac dugogodišnjeg programa zajedničke kombinovane obuke (JCET) između Komande za specijalne operacije SAD u Evropi i hrvatske policije.

"Ova poslednja vežba pokazuje predanost koju Sjedinjene Države dele na povećanju protivterorističkih sposobnosti i sposobnosti prvog odgovora s Hrvatskom, ključnim saveznikom u NATO-u", prenosi portal.

Ambasade i konzulati SAD širom sveta su, kažu u saopštenju, dužni da godišnje sprovode vežbe upravljanja kriznim situacijama kako bi pripremili zaposlene za prirodne ili veštački izazvane vanredne situacije.

"Snažni bilateralni odnosi i saradnja između Sjedinjenih Država i Vlade Hrvatske stvaraju jedinstvenu priliku za sprovođenje ove zajedničke, velike vežbe upravljanja kriznim situacijama uživo", prenosi portal.

Iz Ambasade SAD poručuju da razumeju da će ova vežba uticati na normalne operacije u Ambasadi i okolnom području i ceni podršku onih na koje je, kako kažu, vežba uticala.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading