hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Četvoročlana porodica iz Bugarske poginula je u požaru koji je izbio u zgradi pre dve nedelje u Zolingenu u Nemačkoj, a vlasti su u sredu saopštile da su uhapsile nemačkog državljanina zbog sumnje da je podmetnuo vatru.

Osumnjičeni Danijel S. (39) je, prema rečima tužioca, uhvaćen na nadzornoj kameri u noći požara, a istražitelji su otkrili da je on bio jedan od stanovnika kompleksa početkom 2022. godine.

- Morao je da napusti stan nakon što je gazdarica raskinula ugovor o zakupu, što je dovelo do spora sa njom, a sve to ukazuje na mogući lični motiv zločina i osvetu - rekao je Heribert Kaune-Gebhard na konferenciji za novinare.

- Do sada sprovedene istrage, posebno pretres njegovog stana i procena dokaza, nisu otkrili nikakve dokaze koji bi ukazivali na ksenofobični ili bilo koji drugi motiv zločina - rekao je on i dodao da je istraga u toku.

Uhapšen jer je napao prijatelja mačetom

Osumnjičeni Danijel S. uhapšen je u ponedeljak popodne nakon što je prijatelja napao mačetom i teško ga povredio, navodno tokom svađe oko droge, dodale su vlasti, prenosi Bild.

U noći 25. marta četvoročlana tursko-bugarska porodica ubijena je u požaru, dok je oko 20 ljudi povređeno.

Kunčo Z. (29), njegova žena Katja (28) i njihove dve male ćerkice Galija (2) i Emilija (3 meseca) poginuli su u požaru, preneli su mediji.

Policija je u podrumu zgrade pronašla brojne inkriminišuće dokaze.

Skoro svi stanovnici četvorospratne zgrade su imigranti.

Poslednjih nedelja, grupe za ljudska prava i imigrantske organizacije pozvale su na brzu i transparentnu istragu o požaru, ističući da vlasti treba da istraže sve moguće motive.

(Blic)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading