NAPETO! SAD izdale zabranu kretanja u ovim mestima
EPA

''Iz velikog opreza, zaposlenima u američkoj vladi i članovima njihovih porodica zabranjeno je da privatno putuju van šireg područja Tel Aviva, Jerusalima i Beer Ševe do daljeg'', navodi se u saopštenju ambasade. 

Dodaje se da je osoblje američke vlade ovlašćeno da prelazi između ove tri oblasti radi privatnih putovanja, prenosi Rojters.

''Sve vreme sprovodimo stalne procene situacije na terenu. Neću da govorim o konkretnim procenama koje su dovele do toga da ograničimo privatna putovanja naših zaposlenih i članova porodice, ali jasno je da pratimo okruženje pretnji na Bliskom istoku, a posebno u Izraelu'', rekao je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Američki predsednik Džozef Bajden rekao je u sredu da Iran preti da će pokrenuti "značajan napad na Izrael" i da su SAD ostale posvećene bezbednosti svog saveznika.

U napadu na iranski konzulat u Damasku 1. aprila poginuli su komandant Revolucionarne garde u Siriji i Libanu Mohamed Reza Zahedi i njegov zamenik, kao i pet oficira koji su bili u njihovoj pratnji.

Izrael tvrdi da ne stoji iza napada, dok je više zvaničnika Teherana ranije takođe zapretilo osvetom za napad, uključujući i vrhovnog vođu Irana ajatolaha Ali Hamneija koji je kazao da "taj zli režim mora biti kažnjen i biće kažnjen", prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading