hitna
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

- Iako policija još uvek sprovodi istražni postupak i prikuplja informacije o ovom zločinu izvršenom u predgrađu Barselone El Prat de Ljobregat, sve ukazuje da je u pitanju rodno zasnovano nasilje - izjavila je danas ministarka za ravnopravnost Ana Redondo.

- Ako se potvrdi ovaj najnoviji slučaj, imaćemo devet žena ubijenih od početka ove godine i sedmoro dece - istakla je španska ministarka.

Nekoliko lokalnih medija je citiralo policijske izvore navodeći da je muškarac po svemu sudeći zadavio svoju porodicu u porodičnoj kući, a zatim ostavio oproštajnu poruku u svom automobilu i bacio se pod voz.

Ministarka Redondo je izjavila da je značajan napredak u ostvarivanju prava žena, posebno u vezi sa dobrovoljnim intimnim odnosom, poslednjih godina izazvao "brutalne i veoma teške" reakcije muškaraca šovinista, uključujući talas poruka mržnje na društvenim mrežama.

Sve veći broj slučajeva nasilja

- Moguće je da vidimo pogoršanje u reakcijama muških šovinista, koji napadaju tamo gde žene najviše boli i vrše nasilje nad decom - rekla je ona i obećala da će u koordinaciji sa španskim ministarstvom unutrašnjih poslova i regionalnim vlastima pojačati mere protiv rodnog nasilja.

(Tanjug)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading