ndh
Foto: Alo/Printscreen

U Splitu je danas održano još jedno obeležavanje godišnjice osnivanja ustaške kvislinške države, u organizaciji 9. bojne HOS-a, a prisutnima se obratio Marko Skejo, prepoznatljiv po brkovima poput onih koje je nosio Adolf Hitler.

Hrvatski portal Index piše da je reč o falsifikatu jer ta bojna HOS-a nije osnovana 10. aprila, već 21. juna 1991. Uz, to, napominju, 1991. se nije zvala po ustaškom zločincu Rafaelu Bobanu, kao što je to slučaj danas kada Udruženje 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" vodi svojevremeno komandant, a kasnije, kako kažu, "uzgajivač hitler-brčića" Marko Skejo. Snimak pogledajte OVDE

Skejo je prisutnima čestitao 10. april, kako je kazao, dan 9. bojne HOS-a "Rafael vitez Boban" i dodao da su njeni pripadnici bili među prvima koji su uzeli puške u ruke i stali na branik domovine, a nisu kao tatini sinovi bežali u Nemačku.

Danas, 33 godine kasnije privilegovani sinčići bogatuna dobro potkoženi i ugojeni, školovani od stranih gospodara upravljaju Hrvatskom", rekao je Skejo koji je govor čitao, uz, kako se navodi, određene poteškoće.

Dodao je da Hrvatskom danas, kako je kazao, "upravljaju kukavice, dezerteri i izdajnici".

Potom je kritikkovao predsednika Republike Zorana Milanovića koji pretenduje na premijersku poziciju u novoj vladi, rekavši da nema godišnjice na kojoj neke vođe branitelja, braniteljskih udruženja, kako je naveo, ne zovu "ovo čudovište od slučajnog predsednika države".

"Setite se njegove izjave da spomen-ploču HOS-a treba baciti u smeće, kako šator smrdi, kako je ovo slučajna država i bezbroj uvreda i gluposti", rekao je Skejo i dodao:

"Setite se njegovog komunističkog pandura Ranka Ostojića koji je batinao invalide u crkvi svetog Marka, koji je kukavički rušio ovaj spomenik HOS-a koji predstavlja oltar za poginule svete HOS-ovce. Setite se tih nedela kada budete za koji dan glasali. Birajte između 'za dom spremni' i 'za crvenu zvezdu spremni". Birajte između Hrvatske i Jugoslavije".

Skejo je pozvao prisutne da prilikom glasanja na parlamentarni izborima, 17. aprila, kako je rekao, "uključe mozak", a "isključe televizore".

Nakon njegovog govora održano je,, kako prenosi portal Index, tradicionalno urlanje ustaškog pozdrava "za dom spremni", Potom je Skejo rekao: "I smrt svakoj Jugoslaviji".

Tanjug

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Pretražuju se dva rezervoara za zalivanje njiva. Oni se nalaze u ataru sela Zlot na oko 300m od kuće Dragijevića. #alo #alodnevnenovine #alonovine #dankailić #danka #fypシ #fypシ゚viral #dankailic🕊️💔 ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading