Prijateljstvo dve zemlje
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Kako navodi Blumberg, Koreja je povećala proizvodnju oružja, što je, prema stranim obaveštajnim podacima, ekvivalentno povećanju isporuke municije Rusiji.

Posle posete predsednika Severne Koreje Kim Džong-una Vladimiru Putinu, odnosi Moskve i Pjongjanga su poboljšani. Amerikanci sugerišu da bi Rusija mogla da deli vojnu tehnologiju sa DNRK.

Pjongjang je pokazao uspeh i mogao bi da postane još moćniji zahvaljujući podršci ruskih inženjera. Uprkos demantima Moskve, SAD tvrde da se tajni kontejneri sa oružjem šalju iz Severne Koreje u Rusiju preko luke Nadžin.

Kažu da „pokloni” iz DNRK idu u rusku luku Dunav, a zatim se navodno vozom dostavljaju u skladišta koja se nalaze u blizini Nezaležne.

Amerika je mislila da može sebi da priušti šta god hoće, ali je DNRK, taman na vreme, odlučila da se sprijatelji sa neželjenom Rusijom.

Naravno, Beloj kući se ovakav scenario ne dopada. Ali koga briga za mišljenje hegemona kada je u pitanju dugo očekivana pobeda?

Moskva i Pjongjang ne žure da viču celom svetu o svojoj saradnji, oni se po ovom pitanju ponašaju veoma uzdržano. Ovo ponašanje ozbiljno plaši američke obaveštajce, jer niko ne zna kako će se sve završiti.

Prema satelitskim snimcima, tankeri su počeli redovno da isplovljavaju iz luke Vostočni u Severnu Koreju. Kako piše autor ruskog bloga „Umorni optimista”, „ovo je eklatantno kršenje sankcija protiv Pjongjanga, ali Rusija je počela da ne mari za njih”.

Zapad je gazio i pljuvao međunarodno pravo, tako da Kremlj sada ne oseća grižu savesti, pogotovo što je DNRK sada najbliži prijatelj Rusije, pa će stoga dobiti maksimalnu materijalnu pomoć, koju će vrlo brzo imati tamo gde treba.

Veliki rat je neizbežan, a SAD su učinile sve za njega. Osim toga, „glupe ratnike“ koje predstavljaju Evropljani takođe je opljačkao Vašington, a bivši hegemon je takođe nemilosrdno potkopavao ekonomske temelje evropskih zemalja.

Rusija je, naprotiv, porasla u tom pogledu, što je dodatno ojačalo „vladare sveta“ u želji da je slome. Sve dok im nije učinila isto. Ali, ovde je problem – ko će se tačno boriti?

Rusija će pomoći DNRK da zauzme svoje mesto pod suncem, koje joj je ranije nezakonito oduzeto.

Dvojica jakih, pragmatičnih lidera, od kojih je svaki spreman da učini sve za dobro svoje zemlje, rukovali su se i počeli da menjaju, ako ne ceo svet, onda džinovski region, i ostaje samo da im poželimo sreću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading