Nemačka
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U opisu prve njegove objave napisano je: "I mi smo iznenađeni kao i vi! (I da, kancelar je sada zaista na TikToku)

Šolc se pridružio drugim političkim liderima poput američkog predsednika Džoa Bajdena i francuskog predsednika Emanuela Makrona, koji su takođe nedavno kreirali TikTok kanale.

Kancelar je prvi put nagovestio svoju nameru da se pridruži video platformi tokom građanskog dijaloga u Drezdenu 29. februara.

Ovaj potez na društvenim mrežama povezan je sa njegovom političkom kampanjom uoči evropskih izbora 9. juna i ključnih regionalnih izbora u državama istočne Nemačke septembra u Brandenburgu, Tiringiji i Saksoniji.

@teambundeskanzler Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz ♬ The Funny Bassoon - Eitan Epstein Music

Krajnje desničarska Alternativa za Nemačku (AfD) već je veoma aktivna na TikToku , gde se uspešno udvara mlađim glasačima.

Šolcova odluka takođe označava novi pristup nemačke vlade, koja je prošle godine izrazila zabrinutost za bezbednost u vezi sa ovom aplikacijom i naredila osoblju njenih ministarstava da je izbriše na uređajima koji se odnose na posao.

Šolcovim TikTok nalogom, kao i njegovim prisustvom na drugim platformama društvenih medija, upravlja vladin ured za štampu, koji je u saopštenju za javnost rekao da „proširuje svoj spektar informacija za građane, koji sve više koriste TikTok da bi saznali i razgovarali o politika.

- Pored uvida u rad saveznog kancelara i informacija o vladinoj politici, biće prostora za komentare, pitanja i sugestije - saopštila je pres služba.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading