proročica
Foto: Shutterstock/Foto: Alo! ikustracija/Shutterstock/Printscreen

Čuvena Baba Vanga šokirala je svet svojim jezivo (kako neki veruju tačnim) predviđanjima tokom godina, a sada su se neka od njenih predviđanja za 2024. već (navodno) ostvarila, piše britanski medij.

Iako je umrla pre više od 25 godina, bugarska proročica je dala predviđanja koja se i dan-danas navodno ostvaruju.

Baba Vanga je oslepela u detinjstvu, ali je dala zastrašujuće predviđanja za mnoge svetske događaje, navodno uključujući i solarnu oluju za koju je rekla da će se desiti 1. decembra.

- I pogodite šta? Zemlju je 1. decembra 2023. pogodila solarna oluja - piše britanski Metro.

Kaže se da je Baba Vanga navodno predvidela 11. septembar kao i Bregzit.

- Sada su se mnoga od njenih predviđanja za 2024. već ostvarila, a jedno je ekonomska kriza u Velikoj Britaniji - piše britanski medij i dodaje:

- Ona je tvrdila da će se svet „suočiti sa ekonomskom krizom“ ove godine – a sada se Velika Britanija i Japan bore upravo sa tim. Kancelarija za nacionalnu statistiku je potvrdila da je bruto domaći proizvod (BDP) u Velikoj Britaniji u tri meseca do decembra pao za 0,3 odsto više od očekivanog. To je rezultat „pada u svim glavnim sektorima privrede i kolapsa u maloprodaji“. U Japanu, jen je trenutno na najnižem nivou od 34 godine, oslabio je na 151,97 prema američkom dolaru. Zemlja se sada pomerila na četvrtu poziciju na globalnoj tabeli, prestigla je Nemačka na trećoj poziciji.

Drugo vidovnjačino predviđanje bilo je da ćemo ove godine imati "drastičan razvoj" u zdravstvu, a poslednjih nedelja je potvrđeno da je vakcina protiv raka pluća trenutno u izradi. Naučnici sa Univerziteta u Oksfordu, Instituta Frensis Krik i Univerzitetskog koledža u Londonu, zajedno rade na 'LungVak-u' i dobili su 1,7 miliona funti (2.139.225 dolara) od velikih dobrotvornih organizacija u Velikoj Britaniji za finansiranje 3.000 vakcina, piše Metro.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading