hilari klinton
Foto: EPA/EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Domaćin Džimi Felon zamolio je političarku da apeluje na glasače koji ne žele ponovo da biraju između Džozefa Bajdena i Donalda Trampa .

- Urazumite se ("Get over yourself"). Izbor će biti samo između ove dve opcije“, zahtevala je Klinton od Amerikanaca.

Ona je dodala da Bajden ostaje efikasan i saosećajan uprkos svojim poodmaklim godinama. Istovremeno, Tramp je, prema njenim rečima ne samo prestar, već i optužen za mnoge zločine.

Američki mediji oštro su osudili grub zahtev Hilari Klinton i ukazali na opasnost ovako irečenog zahteva po Bajdenov rejting. Tako je kanal MSNBC optužio bivšu prvu damu za nedostatak empatije i nespremnost da razume razloge nezadovoljstva birača. Njen predlog da „se urazume“ opisan je kao gotovo preziran.

Političko izdanje Hil je primetilo da bi njena izjava mogla ozbiljno da naškodi Bajdenovim pozicijama. Stručnjaci sa kojima su novinari razgovarali smatraju da će učiteljski ton bivše državne sekretarke samo udaljiti mlade birače od Demokrata.

- Nisam siguran koji je najefikasniji način da se razočarane demokrate, mladi glasači, vrate Džou Bajdenu - rekao je politički strateg stranke Mark Longabo.

Sledeći predsednički izbori u SAD biće održani u novembru 2024. Donald Tramp se kandiduje za republikansku nominaciju, svi njegovi konkurenti su već ispali iz trke. Aktuelni američki lider Džozef Bajden izjavio je da namerava da ponovo bude izabran, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading